Imprimer
Charles E. Cloutier, 51, of Cocagne, formerly of Moncton, passed away suddenly on Tuesday, June 21st, 2005 at his residence. Born in Moncton, NB, he was the son of the late Charles and the late Anita (née: Boutot) Cloutier.
Chef and owner of the Auberge Eymet Inn in Cocagne, where he shared his dream of innkeeper with his wife Raymonde, Charlie was passionate about his daily work and never missed the opportunity to chat with his clients and friends about cooking, great food, music and the beauty of life.
Charlie was a member of the Canadian Federation of Culinary Chefs and the founding president of “ Les Mijoteux Gourmands de l’Acadie”. A lover of life, he enjoyed his work, his music and being a part time philosopher.
Mr. Cloutier is survived by his wife, Raymonde (née: de Grandpré); one daughter, Anne-Geneviève (Stephen) Kristoff of Valpariso, Indiana; one son, Pierre-Francois of Cocagne; one sister, Mona (Randy) Lacey of Chicago, Illinois; one brother, Marc of Cocagne, one niece, Jessica; two nephews: Nicholas and Michael as well as several friends in Moncton and throughout the country.
Visitation will be held from the Chartersville Funeral Home, 363 Amirault Street, Dieppe, 857-1901, on Thursday, June 23rd, from 7 to 9 pm and also on Friday, June 24th, 2005 from 2 to 4 pm and from 7 to 9 pm. Funeral mass will be celebrated from Christ-Roi Roman Catholic Church on Saturday, June 25th, 2005 at 11 am.
No flowers by request, donations to the Dr. Georges-L. Dumont Hospital, the Canadian Diabetes or the NB Heart and Stroke Foundations would be appreciated by the family.
Even though Charlie has left this earth, the warmth of his person will have left its mark forever! The void left by his departure will be filled by the memory of his laughter and good spirits.
sa résidence, le mardi 21 juin 2005, à l’ âge de 51 ans, est décédé subitement Charles E. Cloutier “Charlie”, domicilié à Cocagne, mais autrefois de Moncton. Né à Moncton, il était le fils de feu Charles et de feu Anita (née: Boutot) Cloutier.
Il laisse dans le deuil son épouse, Raymonde (née: de Grandpré); une fille, Anne-Geneviève (Stephen) Kristoff de Valpariso, Indiana; un fils, Pierre-Francois de Cocagne; une soeur, Mona (Randy) Lacey de Chicago, Illinois; un frère, Marc de Cocagne; une nièce, Jessica; deux neveux: Nicholas et Michael ainsi que plusieurs amis à Moncton et partout au pays.
Chef propriétaire de l’Auberge Eymet à Cocagne, où il partageait son rêve d’aubergiste avec son épouse, Raymonde, Charlie mettait de la passion dans son travail quotidien et ne manquait jamais l’occasion de jaser avec ses clients et amis au sujet de la cuisine, de la bonne bouffe, de la musique et de la beauté de la vie.
Il était membre de la Fédération canadienne des chefs culinaires et le président fondateur de “Les Mijoteux gourmands de l’Acadie”. Il était musicien, philosophe à ses heures et grand passionné de la vie.
Même si Charlie est parti de la Terre, la chaleur de sa personne aura laissé pour toujours sa marque! Le vide laissé par son départ se remplira par le souvenir de son rire et de sa bonne humeur.
La dépouille mortelle sera exposée à compter de 19h, le jeudi 23 juin, à la maison funéraire Chartersville, 363 rue Amirault, Dieppe (857-1901, www Chartesville.com). Les funérailles auront lieu en l’église Christ-Roi, le samedi 25 juin, à 11h.
Heures de visites; le jeudi 23 juin de 19h. à 21h et le vendredi 24 juin de 14h à 16h et de 19h à 21h.
A la demande de la famille, un don à l’Hôpital régional Dr-Georges-L. Dumont, à l’Association canadienne du diabète ou à la Fondation des maladies du coeur du N.-B., au lieu de fleurs, serait apprécié.
NULL